Pedagogisch medewerkers van kinderopvang De Plu uit Schijndel volgen

Workshop 'Aan de slag met bewegen'

Jan en Angelique hebben onlangs het team van pedagogisch medewerkers van Kinderopvang De Plu uit Schijndel een inspirerende workshop gegeven.
Workshop belang van bewegen

Het komt regelmatig voor dat onze sportdocenten gevraagd worden een workshop te geven voor inspiratie of voor bijscholing van medewerkers van scholen, gemeenten en kinderopvangorganisaties. Zo zijn Jan en Angelique onlangs uitgenodigd door kinderopvang De Plu uit Schijndel om een workshop te geven aan het team van pedagogisch medewerkers. Deze Kinderopvang huurt jaarlijks gastdocenten in voor verschillende workshops en ook dit jaar was het BeweegBuro er weer één van.

 

Wat kun je met een beperkte ruimte en weinig materialen?

Op veel plekken lopen pedagogisch medewerkers aan tegen beperkingen. Er is niet altijd veel ruimte op de locatie of er zijn weinig materialen ter beschikking om mooie activiteiten te organiseren. Tijdens deze workshop laten we de medewerkers in 1,5 uur ervaren wat je wél kunt doen. Na een korte theoretische inleiding over het belang van bewegen en de grote rol van de kinderopvang in het stimuleren van de bewegingsontwikkeling van kinderen, is aandacht besteed aan lesgeefvaardigheden en voorbeelden van beweegactiviteiten. De groep is zelf aan de slag gegaan met hele leuke activiteiten waar heel weinig materiaal voor nodig is.

We stellen de vraag welke materialen er wel zijn op een BSO of kinderopvang. We laten zien wat je kunt doen met ballonnen, wasknijpers, bierviltjes of een bal en hoe je een les of beweegactiviteit snel kunt opstarten. We laten ze zien welke tikspelen er zijn en wat het belang van bewegen is. We bouwen ook in een kleine ruimte veldjes en gaan dan een uur lang zelf aan de slag met sport- en spelactiviteiten die je kunt doen. Leuk om zelf te ervaren en lekker te sporten.

 

Positiviteit en het belang van bewegen

Met veel enthousiasme heeft de groep zelf plannen gemaakt om (nog) meer te gaan bewegen met de kinderen. Wat zagen we terug tijdens onze workshop? Lachende gezichten en veel positiviteit. We kregen zelfs als feedback: “We vonden het leuk, kom volgend jaar maar weer!”

Deze workshop is geschikt voor groepen tot ongeveer 30 personen en duurt 1,5 uur. Er is ook een mogelijkheid voor een uitgebreide workshop in 3 dagdelen (inclusief coaching in de praktijk). Wil je meer weten over de verschillende workshops en trainingen die wij bieden? Neem dan contact met ons op!