Een bewegende Kinder opvang

Met ons advies zorgen wij voor structurele en kwalitatieve aandacht voor beweging binnen uw kinderopvang.

Gymdocent in Eindhoven

Wat kunnen we voor uw kinderopvang betekenen?

Inzet docenten Kinderopvang

De kinderopvang kan dynamischer worden door de inzet van een gepassioneerde sportdocent

Lees meer
Programmering / jaarkalender

Invulling geven aan de programmering in de kinderopvang

Lees meer
Deskundigheidsbevordering

Kennis en ervaring delen in praktische workshops

Lees meer

"De sportieve medewerkers organiseren leuke en verschillende activiteiten waaraan de kinderen vrijblijvend kunnen deelnemen."

Renske Kimenai-Hamers Kinderopvang de Vlinder

Inzet docenten KOV

In een samenleving waarin het belang van meer bewegen door kinderen steeds vaker erkend wordt, wil ook de kinderopvang hieraan een bijdrage leveren.

De kinderopvang kan meer bewegen op de BSO en TSO realiseren door structurele inzet van een  sportdocent. Het BeweegBuro heeft hier 15 jaar ervaring mee en een beproefd en succesvol concept opgesteld om sport en bewegen te integreren in de kinderopvang. Denk daarbij concreet aan het inpassen van de sportdocent in het team van pedagogisch medewerkers, het slim gebruikmaken van sport- en spelmaterialen, en het kijken naar beschikbare sportruimten.

Gymdocent Etten-Leur

Uw Kinderopvang in beweging!

Lees hier wat wij voor meerdere kinderopvangorganisaties betekenen op het gebied van beweging en gezondheid.

"De sportieve medewerkers organiseren leuke en verschillende activiteiten waaraan de kinderen vrijblijvend kunnen deelnemen."

Renske Kimenai-Hamers Kinderopvang de Vlinder

Programmering / jaarkalender

Invulling geven aan de programmering in de kinderopvang kan een lastig karwei zijn, zeker als het gaat om sport en bewegen. Er zijn zoveel facetten waarmee rekening gehouden moet worden. Niet alleen de leeftijd en de groepsgrootte zijn van belang, maar ook het materiaalgebruik en de locatie kunnen van invloed zijn op het beweegaanbod.

Het BeweegBuro heeft door de jaren heen een verantwoord en sportief aanbod gecreëerd en vastgelegd in een eigen jaarprogramma dat voor alle locaties geschikt is, rekening houdend met feestelijke gebeurtenissen gedurende het kalenderjaar. Daarnaast heeft het BeweegBuro veel ervaring met het adviseren bij sportdagen en sportieve workshops die goed passen in een vakantieprogramma van de kinderopvang.

Brede SPUK

Deskundigheids bevordering

Onze beweegexperts brengen hun kennis en ervaring graag over in praktische workshops. Op inspirerende wijze verzorgen wij bijscholing voor professionals in het onderwijs en de kinderopvang. Graag bieden we concrete tips en werkwijzen aan om beweegactiviteiten beter, veelzijdiger en persoonlijker te maken.

”VOOR PRAKTIJKMENSEN, DOOR PRAKTIJKMENSEN”

Voorbeelden van workshops zijn: gemakkelijk en snel differentiëren, het op- en afbouwen van een les en veel doen met weinig materialen.

Benieuwd naar onze BeweegAcademie?

Klik hier

Ben je naar aanleiding van dit bericht op zoek naar meer informatie?

Neem dan contact met mij op!

Jan Posthumus
Directeur BeweegBuro
013 889 8111
jan.posthumus@beweegburo.nl