Het BeweegBuro voor scholen

Gymlessen en meer

Met onze diverse diensten zorgen wij voor structurele en kwalitatieve aandacht in het bewegingsonderwijs.

Gymdocent Etten-Leur

Wat kunnen we voor jouw school betekenen?

Bewegingsonderwijs

Vooruitstrevend en deskundig bewegingsonderwijs

Lees meer
BeweegMethode

Een moderne methode voor het bewegingsonderwijs

Lees meer
Tussen- en naschools aanbod

Inzet en activiteiten voor TSO en naschoolse sportactiviteiten

Lees meer
Sportdagen

Uitdagende sportdagen voor alle leeftijden

Lees meer
Motorische remedial teaching

Extra aandacht voor motorische ontwikkeling

Lees meer
Deskundigheidsbevordering

Ontwikkelen van kennis en vaardigheden van leerkrachten

Lees meer

Gymlessen

Op zoek naar een betrouwbare en ervaren partner voor het aanbieden van de gymlessen? Wij verzorgen al jarenlang goed en gevarieerd bewegingsonderwijs op scholen. Dit kan op structurele basis, maar ook tijdelijk.

Onze enthousiaste eerstegraads bevoegde gymleraren beschikken over actuele kennis en hebben ervaring met diverse doelgroepen. 

Wij hebben oog voor kwaliteit en werken volgens een doorgaande leerlijn met de door ons ontwikkelde BeweegMethode. Door middel van positieve feedback en passende oefeningen zorgen wij ervoor dat alle leerlingen een groei doormaken in hun motorische ontwikkeling. Beweegplezier vinden wij belangrijk. Dat zorgt namelijk voor de motivatie die nodig is om (ook later) voldoende te bewegen en gezond te blijven!

Meer informatie over onze werkwijze en de voordelen van het uitbesteden van de gymlessen?

Klik hier

De BeweegMethode helpt

BeweegMethode

Als sport- en beweegprofessionals kennen we het belang van een goede en moderne methode voor het bewegingsonderwijs.

Met onze actuele kennis en ervaring hebben wij daarom de BeweegMethode ontwikkeld. Een vooruitstrevende en complete methode voor het bewegingsonderwijs, die bovendien ook nog eens zeer gebruiksvriendelijk is.

Alle thema’s komen aan bod aan de hand van een doorlopende leerlijn. De lessen zijn uitgewerkt en tevens gemakkelijk digitaal te raadplegen via computer, tablet en smartphone. Daarnaast is de BeweegMethode geschikt voor iedere vakleerkracht, maar ook voor de groepsleerkracht met gymbevoegdheid.

Meer informatie


Tussenschools en naschools aanbod

Een leuk beweegaanbod tijdens de middagpauze/tussenschoolse opvang en daarmee ook de druk bij de overblijfkrachten verminderen: een ideale combinatie! Onze sportprofessional regelt het.

Wil je als school een aantrekkelijk naschools sportaanbod aan alle leerlingen aanbieden? Onze clinics zijn daar speciaal voor ontwikkeld. Aan de slag met de nieuwste trendsporten of een kennismaking met diverse racketsporten. Zomaar een greep uit ons aanbod! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Ook in de vakantieperiodes hebben we een mooi aanbod van vakantieactiviteiten voor verschillende leeftijden (4 tot 12 jaar). Kortom, genoeg mogelijkheden om lekker te bewegen!


Sportdagen

Wij verzorgen de allerleukste sportdagen. Of het nu gaat om een introductiesportdag, de Koningsspelen, een sportdag voor meerdere scholen, we kunnen het allemaal voor u regelen. Kortom, niets is ons te gek.

Voor iedere wens en iedere doelgroep (van 4 t/m 21 jaar) hebben wij een passend, afwisselend programma. Een sportdag is maatwerk, maar wij begrijpen dat je wel een indruk wilt krijgen van de sportdagen die wij kunnen organiseren.

Meer informatie

Beeldmateriaal: Jan Stads/ Pix4Profs


Motorische Remedial Teaching

Kinderen met een motorische achterstand kunnen niet alleen problemen ervaren met bewegen, maar ook op sociaal- en emotioneel gebied. Daarom onderzoeken wij door middel van motorische remedial teaching (MRT) of sprake is van een motorische achterstand of bijvoorbeeld een specifiek motorisch probleem bij een bepaalde leerling.

Afhankelijk van het onderzoek en de behoefte wordt een maatwerkbehandelplan opgesteld. Vervolgens werken we individueel of in kleine groepjes naar het gewenste resultaat toe.

Meer informatie over MRT! 

Gymdocent in Eindhoven

Deskundigheids­bevordering

Wij brengen onze kennis graag over aan vakleerkrachten en aan groepsleerkrachten.

Dat doen wij bijvoorbeeld door middel van praktijkgerichte cursussen en workshops. Denk bijvoorbeeld aan ‘Taal & Bewegen’ en ‘Rekenen & Bewegen’.

Tot slot helpen wij ook groepsleerkrachten in het vernieuwen en verbeteren van hun gymlessen door coaching on the job. Het verwerven van nieuwe kennis en (door)ontwikkelen van bijpassende vaardigheden zorgt namelijk voor een kwaliteitsimpuls en meer werkplezier.

Benieuwd?


Kom ook in beweging!

Wij werken met meer dan 50 scholen samen.

Wij zijn zeer blij met de samenwerking met het BeweegBuro en raden het iedereen aan!

Joep van den Hout Directeur BS De Doelakkers en BS Sint Jozef

Onze sportprofessionals

  • Hebben een sportopleiding afgerond
  • Worden gecoacht en getraind
  • Beschikken over een VOG
  • Zijn enthousiaste ambassadeurs van een gezonde leefstijl