Wat is het?

Motorisch Remedial Teaching

Op sommige scholen zijn onze collega's niet alleen werkzaam als gymdocent, maar werken ze ook aan Motorisch Remedial Teaching.

motorisch remedial teaching (MRT)

MRT

Motorisch Remedial Teaching is het geven van extra hulp bij bewegen. Scholen gebruiken MRT voor kinderen met een motorische achterstand en wordt buiten de reguliere gymlessen om gegeven. Kinderen met een motorische achterstand kunnen niet alleen problemen ervaren met bewegen, maar ook op sociaal- en
emotioneel gebied. Daarom is het stimuleren van ontwikkeling op het gebied van bewegen erg belangrijk.

Werkwijze

Het BeweegBuro test kinderen, bij wie een motorische achterstand wordt gesignaleerd, op hun motorische vaardigheden. Vanuit deze test stellen we een plan met doelen op. De doelen kunnen gaan over de motoriek van kinderen, maar ook over andere vaardigheden, zoals sociaal-emotionele vaardigheden. In twaalf weken gaan de kinderen in kleine groepjes een half uur tot drie kwartier met de MRT-leerkracht mee naar de gymzaal. Daar werken onze sportprofessionals op een speelse manier met de kinderen aan hun motorische vaardigheden.

Het doel van de MRT-lessen is ook dat kinderen plezier en vertrouwen krijgen in het bewegen en in zichzelf. In de lessen wordt gewerkt aan motorische vaardigheden als stuiten, evenwicht, hinkelen, springen, coördinatie, balgevoel en oog-lichaam coördinatie. Daarnaast kijken we naar wat kinderen spannend vinden, zoals klimmen en over de kop gaan (rollen). Daar werken onze docenten op een speelse manier aan zodat de angst afneemt. Kinderen merken na een korte tijd zelf een verschil, misschien niet direct in motorische vaardigheden, maar wel in wat zij nu wél durven en geleerd hebben.

Neem contact op