Het BeweegBuro voor ouderen

Met plezier in beweging blijven

Het BeweegBuro is partner van ouderencentra en woon-/zorginstellingen voor bewegen voor ouderen.

Beweegmix

Voor ouderen heeft het BeweegBuro een laagdrempelig beweegspel: de Beweegmix. Hierbij komt op speelse wijze een mix van beweegvormen aan bod. De Beweegmix kan binnen en buiten worden gebruikt en is ontwikkeld door een bewegingsagoog, bewegingsdocent en fysiotherapeut.

Bewegen voor ouderen met de Beweegmix

Met de Beweegmix kunnen medewerkers en vrijwilligers van ouderencentra en woon-/zorginstellingen op laagdrempelige wijze meer met bewoners bewegen.

De Beweegmix wordt gespeeld aan de hand van de Beweegmix-set, bestaande uit een spelzeil, kleurendobbelsteen, materialen en een handboek met de benodigde informatie en oefeningen.

De beweegoefeningen kunnen worden afgestemd op de fysieke mogelijkheden van de groep. Het is daardoor ook geschikt voor (chronisch) zieken en dementerenden.

Ik wil meer informatie over de Beweegmix!

Voorbeeld van de BeweegMix spel voor ouderen

"Het werd een daverend succes. De combinatie van spel en bewegen was zeer leuk en gezellig."

Liesbeth Molen en Truus Wouters "Het werd een daverend succes. De combinatie van spel en bewegen was zeer leuk en gezellig."

Positieve effecten

  • Verbetering van coördinatie & flexibiliteit
  • Werken aan conditie en uithoudingsvermogen
  • Beweegplezier
  • Bewegen met/op muziek
  • Succesbeleving
  • Sociale activiteit
Ik wil meer informatie over de Beweegmix!
Een spel van de BeweegMix voor ouderen

Hoe kan ik starten op mijn locatie?

Bij de Beweegmix-set biedt het BeweegBuro standaard een praktijkgerichte training (op locatie) voor de medewerkers en/of vrijwilligers van de ouderen-/zorginstelling.

Deze training van één dagdeel is erop gericht de medewerkers en vrijwilligers vertrouwd te maken met de Beweegmix. Hierdoor leren zij de Beweegmix succesvol zelfstandig te gebruiken in hun woongroepen of beweeggroepen.

Na afloop hebben de deelnemers voldoende tips en tricks geleerd om wekelijks aan de slag te gaan met de Beweegmix. Uiteraard blijft de Beweegmix-set na afloop op locatie!

Meer informatie over de mogelijkheden en kosten?

Neem contact op!


"Het is soms lachen, gieren, brullen en juist dat maakt het bewegen met elkaar nu zo leuk."

Schakelring Elma Toorenburg