Een bewegende Gemeente

Met ons advies zorgen wij voor structurele en kwalitatieve aandacht voor beweging in uw gemeente.

Wat kunnen we voor uw gemeente betekenen?

Onze gemeenten

Onze adviesdiensten bij andere gemeenten. Welke gingen u al voor?

Lees meer
Gezondheid

Advies over de 'gezonde school', het preventie akkoord en de kinderopvang. Wij maken hierin gebruik van onze JOGG regisseurs

Lees meer
Bewegen

Advies over buurtsportwerk, bewegen in de openbare ruimte, seniorensport en sportclubs.

Lees meer
Sport en cultuur

Advies over het verbinden van mens en maatschappij doormiddel van sportieve én culturele activiteiten.

Lees meer

Uw gemeente in beweging!

Het BeweegBuro is voor meerdere gemeenten een graag geziene gesprekspartner. Zo gingen de gemeenten Waalwijk, Loon op Zand, Dongen, Hilvarenbeek en Goirle u al voor.

Ze zijn goed op de hoogte van wat er in onze gemeente speelt.

Christine Scheerders Beleidsadviseur gemeente Hilvarenbeek

Gezondheid

Vaak gaat deze advisering over het opzetten en uitvoeren van beweeg- en gezondheidsbeleid voor onderwijs en kinderopvang. Denk hierbij aan de inzet van een combinatiefunctionaris / buurtsportcoach als gymdocent voor de basisschool of als toegevoegd beweegdocent in het team van de kinderopvang. BeweegBuro is ook betrokken bij projecten voor de gezonde school en de gezonde kinderopvang.

Ik vind het geweldig hoe betrokken de buurtsportcoaches zijn, zowel op de scholen als ook bij de activiteiten en evenementen vanuit GO Waalwijk.

Ans Maijers Beleidsadviseur sport & bewegen gemeente Waalwijk | coördinator GO Waalwijk

Bewegen

Voor sport als middel zijn we actief op de beleidsterreinen: buurtsportwerk en BIOR (bewegen in de openbare ruimte) en specifieke doelgroepen zoals: senioren, kleuters en programma’s voor statushouders.

BeweegBuro denkt tevens mee over de conceptuele invulling van de regeling specifieke uitkering sport en bewegen, gezondheidsbevordering, cultuurparticipatie en de sociale basis 2023-2026 (SPUK). Daarnaast geven we adviezen over JOGG,  Sportakkoord en Preventieakkoord en verenigingsondersteuning.


Sport en cultuur

Het BeweegBuro draagt een maatschappelijke rol bij het verbinden van mensen en het uitbreiden van sociale netwerken en interesses. Dit doen wij met projecten zoals Sjors Sportief / Creatief of doormiddel van samenwerken met culturele bedrijven zoals het Kunstcentrum Waalwijk en het KunstPodium Dongen.

Aanbieders op het gebied van sport, beweging en cultuur vertonen aanzienlijke overeenkomsten en kunnen daardoor veel van elkaar leren, elkaar ondersteunen en profiteren van elkaars kwaliteiten. Op deze manier kan een dynamisch netwerk worden opgebouwd waardoor er een variatie aan kennis en activiteiten ontstaat.


Ben je naar aanleiding van dit bericht op zoek naar meer informatie?

Neem dan contact met mij op!

Tjalle Hoogsteen
Adviseur
06 16 02 42 65
tjalle.hoogsteen@beweegburo.nl

Tjalle adviseur gemeenten