Kleurrijk omgaan met gedrag in beweging

Een deel van onze collega's mochten dit jaar tijdens de Kick-Off week deelnemen aan de training ‘Kleurrijk omgaan met gedrag in beweging’. Deze driedaagse training werd verzorgd door Erik Boot.
Kleurrijk omgaan met gedrag in beweging

Training Kleurrijk omgaan met gedrag in beweging

 

Vaak zijn we onbewust bekwaam in ons antwoord op ongewenst gedrag van leerlingen tijdens bewegingsonderwijs en buitenactiviteiten. Soms lukt het ook niet en voelen we ons zelfs onbekwaam. Straffen, preken en zelfs belonen blijken vaak niet effectief (Boot, 2023)

In deze module leerden onze collega’s praktische interventies toe te passen. Verschillende tools werden theoretisch behandeld en vervolgens naar de praktijk vertaald. Zo konden onze beweeglijke collega’s na een tijd stilzitten en luisteren, alle energie uiten in de gymzaal en zelf de tools ervaren.

Na de eerste werkweek van dit schooljaar werden al veel foto’s gedeeld waarbij collega’s de theorie toepassen in de praktijk. Een voorbeeld: het spel voetbal uitgezet in drie verschillende kleuren zodat elke leerling op zijn/haar eigen manier mee kan doen. Mooi om te zien!

Benieuwd naar de training? Bekijk hem hier.