Een dag bij buurtsportcoach Silvano

Het BeweegBuro is partner van verschillende gemeenten op het gebied van bewegen, sport en gezondheid. Onze enthousiaste Buurtsportcoaches en Buurtsportwerkers realiseren gemeentelijke sportdoelstellingen en brengen gemeenten mee in beweging! Vandaag liepen wij een dagje mee met Silvano.

Een dag bij buurtsportcoach Silvano

Mijn naam is Silvano en ik ben Buurtsportcoach bij het BeweegBuro in de gemeentes Loon op Zand en Waalwijk. Ik neem je mee in mijn werkdag:

Ik start mijn dag op de dag TSO. Hier geef ik in de pauze van de bassischool sport en spel. Dit loopt uiteen van voetbal, rugby, hockey, tot aan basketbal. Ook geef ik spelvarianten zoals Buskruit, verstop tikkertje, touwtjespringen etc.

Na de TSO ga ik naar kantoor om samen met mijn collega’s te vergaderen over aankomende activiteiten, toernooien en evenementen. Daar bespreken we alle inhoud rondom de toernooien, evenementen en thema’s. Alles met als doel om iets moois neer te zetten.

Na het overleg ga ik de wijk in om met jongeren te sporten. Vaak is dit voetballen op het Hennie Meijerplein of op het Johan Cruijffveld langs het RKC Waalwijk stadion.

Daarna verzorg ik een zaalvoetbal activiteit voor de volwassen mannen die in het crisisopvang zitten. We voetballen dan altijd in de Werft.

Als dat is afgelopen ga ik nog de wijk in om te kijken waar jeugd aan het sporten is en hieraan mee te doen. Dat kan als speler, maar ook als scheidsrechter.

Dus mocht je ooit in de buurt zijn en zin hebben om mee te sporten. Laat het me gerust weten!