Workshop veel bewegen met weinig materiaal

Deze praktische workshop geeft veel nuttige informatie en beweegideeën om iedere dag op een aantrekkelijke en passende manier aan de slag te gaan met bewegen op de BSO.

Schrijf je in!


Veel bewegen met weinig materiaal

Veel kinderopvangorganisaties hebben bewegen en gezondheid als belangrijke pijler en speerpunt in hun beleid. Dat is een hele goede zaak!  Het is ook niet verwonderlijk dat er veel specifieke sport BSO’s zijn. Lang niet alle BSO’s hebben een gymzaal of sportveld in de buurt. Om op die locaties ook iedere dag bewegen aan te bieden, vraagt wel wat creativiteit en extra oefenstof.  Met minder sportmaterialen en zonder echte binnen- of buitensportaccommodatie moet een BSO-team op zo’n locatie andere manieren vinden om veel en veelzijdig te bewegen. Deze workshop helpt daarbij.

Met een passend beweegprogramma en de juiste materialen, zijn er veel mogelijkheden om ook op die locaties iedere dag te bewegen en de kinderen en de pedagogisch medewerkers veel beweegplezier te geven.

Met deze workshop willen wij de pedagogisch medewerkers inspireren en concrete beweegactiviteiten en organisatievormen meegeven. Er is ook aandacht voor het plannen en organiseren van het beweegaanbod, het omgaan met verschillende leeftijden en aanbevolen materialen. De activiteiten die behandeld worden zijn direct in de praktijk toepasbaar.

Veel met weining bestaat uit:

 1. Het belang van bewegen:

  Waarom is bewegen óók op de BSO zo belangrijk?

 2. Hoe plan en organiseer ik het bewegen op mijn BSO?:

  Moeten kinderen op de BSO vrij kunnen spelen of hebben zij hierin ook ondersteuning nodig? Hoe maak ik een goed plan waarbij iedereen op zijn of haar manier kan participeren aan het bewegen?

 3. Hoe ga ik om met leeftijdsverschillen?

  Hoe zorg ik ervoor dat iedereen mee kan doen met de beweegactiviteiten?

 4. Praktische ideeën voor beweegactiviteiten:

  Ideeën voor beweegactiviteiten die meteen in de praktijk kunnen worden toegepast.