24-2-2021

Tweede Kamer­verkiezingen: sporten en bewegen in de politiek

Op 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Bij ons staat sporten en bewegen natuurlijk erg hoog op de agenda. Maar hoeveel aandacht krijgt sporten en bewegen in de verkiezingsprogramma’s van de politieke partijen? Voor veel sportprofessionals en beweegliefhebbers zal dit een rol spelen bij het uitbrengen van hun stem.

Stemhulp Sport en Bewegen geeft een overzicht van alle politieke partijen uit de Tweede Kamer, hun visie op sporten en bewegen en daaraan gerelateerde onderwerpen. Het totaalbeeld van het overzicht laat zien dat D66 en ChristenUnie de meeste aandacht aan deze onderwerpen besteden in hun verkiezingsprogramma’s. D66 maakt daarin tevens hun nieuwe visie op basis- en middelbaar onderwijs kenbaar. Twee uur sport per week, gegeven door een vakdocent en buitenspelen is volgens de partij erg belangrijk. Ook de PvdA wil meer lessen van vakleerkrachten op het gebied van sport. PVV, DENK en FvD besteden niet of nauwelijks aandacht aan sporten en bewegen.

Voor veel sportprofessionals is dit belangrijke informatie. De Stemhulp kan je dus helpen om inzicht te krijgen in onderwerpen die voor jouw werk belangrijk zijn om uiteindelijk tot de partij te komen die het best bij jou past. Succes met de keuze!